Varför bilservice är viktigt

För det första bör du ha i åtanke att en bilbesiktning och en bilservice inte är samma sak. Utan faktiskt vitt skilda saker du måste utföra med bilen. Vilket betyder att en bilbesiktning inte ersätter en bilservice göteborg. Din bil behöver båda delarna precis lika mycket.

Vad utförs vid en bilservice?

Vid en bilbesiktning testas bilen om den är säker och laglig att köra på Sveriges vägar. Men en bilservice är så mycket mer. Från att byta olja, filter och kamrem till att flagga eventuella problem som kan uppstå inom kort tid. Vid en bilbesiktning lyft endast problemen fram när något redan har gått sönder. Men en bilmekaniker lyfter fram problemen innan något faktiskt måste bytas ut. Vilket ger dig tid att fundera på hur du vill lösa problemet. Samt tid att spara ihop lite pengar för att kunna betala fakturan.

Vad kostar en bilservice?

Kostnaden beror helt på vad som faktiskt måste utföras på bilen. Men det är verkligen värt det. Eftersom du sparar pengar i det långa loppet genom att utföra bilservice med jämna mellanrum. För de allra flesta räcker det att lämna in bilen på service en gång om året. Men du som kör mycket och långt bör lämna in bilen lite oftare. Eftersom bilens delar slits hårdare och därmed behövs bytas ut oftare.

En ordentligt servad bil drar mindre bränsle samt att bilen fungerar effektivare. Vilket gör att du sparar pengar på att se till att bilen alltid är ordentligt servad.

Plus att det alltid är billigare att byta ut små delar som håller på att gå sönder än att vänta tills bilen faktiskt redan är trasig. Den lilla trasiga delen har då haft tid på sig att ha sönder andra delar i bilen. Vilket gör det mycket dyrare för dig.

Utföra service på egen hand eller lämna in bilen?

Visst kan du byta olja och filter på egen hand i en gör det själv hall. Men du själv vet inte hur du ska gå igenom resten av bilen. Till exempel bromsar, startmotor och andra viktiga delar i bilen. En bilverkstad Göteborg har både kunskap och kompetens att utföra en ordentlig bilservice. Samt att de har alla verktyg som behövs för att utföra arbetet. Du själv har sällan alla special verktyg som behövs för att faktiskt utföra en grundlig bilservice.

Samt att moderna bilar oftast fungerar med en dator som det behövs göras en felsökning i med jämna mellanrum. Och en Däckverkstad Göteborg har både dator och de sladdar som behövs för att utföra en felsökning av bilen.

I takt med att teknologin har gått framåt har även teknologin i våra bilar utvecklats. Vilket har gjort att det i princip är omöjligt att utföra en grundlig service på egen hand. På grund av detta är det mycket bättre att alltid lämna in bilen. För att verkligen vara säker på att allt fungerar som det ska. Eftersom en bil som går sönder medans du kör blir farlig både för dig och andra trafikanter.

Ha säkerheten i åtanke

Vid en service av en bilverkstad Göteborg ser de till att din bil är säker att köra. Inte bara för tillfället utan även för en tid framåt. Eftersom det inte bara är du själv som ska vara säker i bilen är det smart att ta det säkra före det osäkra och lämna in bilen på service i enlighet med bilens instruktioner. Du, dina passagerare och även andra trafikanter ska kunna känna sig säkra på vägen. När du bytt till vinterdäck kan det vara en bra ide att skaffa sig däckförvaring göteborg så du slipper ha däcken hemma i förrådet.

Och i slutändan får du ingen försäkring utan bilservice utfört av en bilverkstad Göteborg. Om olyckan skulle vara framme och det i slutändan visar sig att bilen inte servats som den ska, får du förmodligen inte ut något från försäkringen.

Ett bra tips är att även kolla in vår favoritelektriker, elektriker nacka. Dom har stenkoll på det mesta inom bil-el.