Botox vs fillers

Har du funderat på att göra fillers eller botox, antingen i skönhetssyfte eller ur andra aspekter? Har du kanske hört talas om båda dessa metoder men inte riktigt vad skillnaden eller dess unika fördelar är? Då har du kommit rätt! I det här inlägget kommer vi förklara närmare vad fillers respektive botox är, för att du ska få en klarare bild och enklare kunna ta ett beslut.

Botox

Under väldigt lång tid har botox använts som läkemedel för olika sjukdomar, men även så som många av oss idag förknippar botox med: ett muskelavslappnande ämne. Vanligtvis används botox i skönhetssyfte för att bli av med rynkor och veck, främst i ansiktet. Men vad många kanske inte vet är att botox även kan användas för att lindra migrän och svettningar.

Många som väljer att behandla sina kråksparkar och rynkor med botox brukar även kombinera detta med fillers för att nå ett ännu bättre resultat. Testa botox Stockholm!

Effekten av botox sitter i regel kvar mellan tre och sex månader och varar längre för varje behandling du utför. Därför brukar 2-3 behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla den önskade effekten. Fördelen här är att effekten efter varje behandling sitter i längre för varje gång, vilket gör att du med tiden behöver färre behandlingar. Givetvis är hållbarheten efter en behandling med botox högst individuell och varierar därmed från person till person.

Fillers

Fillers är en injektionsbehandlingsom är ett bra alternativ för dig som vill bli av med olika typer av rynkor eller göra en läppförstoring. Behandling med fillers är säkert och effektivt och fungerar på olika områden. Resultatet av fillers är inte permanent, vilket gör det till en bra förstastegsbehandling. För att upprätthålla ett långvarigt resultat behöver du fylla på kring de önskade områden med jämna mellanrum. Kontakta din klinik för att boka in en första konsultation. Testa fillers Stockholm!