Bygga tvätthall, vad ska man tänka på egentligen?

Vi är Högtryckscenter och bygger tvätthallar helt enligt dina behov. Med vår långa erfarenhet med att bygga tvätthall, kommer du att vara nöjd. Vi jobbar därtill även med att montera doseringsutrustning, högtryckstvätt samt kompletta skensystem. Redan sedan mitten av 1980-talet har vi nämligen monterat tvätthallar åt många olika kunder. Du som kund är med i vår jobbprocess, för att du ska få en hall du som du önskar dig. Våra tvätthallar förbättrar avsevärt ditt jobb och minimerar därtill driftstopp.

Varför ska du bygga tvätthall?

När du jobbar med ekonomisk tvätt av lastbilar, personbilar eller andra fordon behöver du därmed en bra tvätthall med högtryckstvätt.  för att kunna få bästa resultat. Vi vill samarbeta med dig, för att på bästa sätt komma fram till den mest fördelaktiga lösningen för dina önskemål. Därmed får du då en sådan tvätthall som passar just dina ändamål. Bland annat i fråga om takarm, skensystem och slangvindor. Vi tillverkar alltså hela tvätthallen åt dig, därtill har vi också flera samarbetspartners för olika ändamål. Till exempel kan det vara fråga om golvslipare, väggtillverkare och elföretag. Du får också betalningen gjord via ett betalningssystem. Vi gör även kompletta reningssystem samt oljeskiljare helt som du vill.

Kem och påläggning

Att använda skum för att lägga på kem är det vanligaste sättet. Detta är också det effektivaste sättet att göra detta på. Dessutom sparar det också på förbrukningen av kem, därtill är det även mera tidseffektiv. Aerosoler i luften minskar också när kem blir binder sig i skumform.

Högtryckstättar

Vid en högtryckstvätt där vi använder kallt vatten har vi stationär kallvatten. Den är då monterad på en vägg eller så sitter den på ett stativ som står på golvet. Vattenmängden är på 19 l per minut och 160 bar som arbetstryck. Den är därmed perfekt att använda för mindre tvätthallar, men också till exempel för mindre garage, lantbruk, slakterier och bagerier. Den går även bra att använda vid din simbassäng.

Kallvattentvättar

Kallvattentvättarna är försedda med hjul, därför är de också lätta att förflytta. De har bra rengöringseffekt, är ergonomiska att använda och de har professionell spolutrustning. De är utvecklade för användning på en semiprofessionell nivå, då för daglig bruk. Vissa modeller är försedda med slangrulle, medan andra har slangen hängande på en skild ställning. Dessa är bra att använda av hantverkare, på mindre byggarbetsplatser och när du hyr ut den till andra. De har mässingtoppstycke och Axialkolvpump. Det finns installerad en automatisk start och stop och den har en intern keminjektor med både doseringsventil samt sugslang. Kemtanken är integrerad och är i storleken 2 liter, den är dock avtagbar. Eftersom högtrycksslangen är stålarmerad håller den bra i användningen.

En större modell som vi har är mera robust och kompakt, motorn gör 1450 varv. Den är utrustad med keramiska kolvar vilka är tre till antalet och har också mässingstopp. De har också en slangrulle, där finns en högtrycksslang som är rullad på den. Sedan har den också spolrör vilken är försedd med ett roterande munstycke, samt skumutrustning. Vattenmängden är på 11 liter per minut och arbetstrycket på denna modell är 180 bar.

Hetvattentvättar

När du vill ha hetvattentvättar kan du ta ett alternativ där hetvattnet är uppvärmd helt elektriskt. Den har hög prestanda, är mycket enkel att använda och samtidigt har den låga driftskostnader, och har därtill bra rengöringseffekt. Du hittar också en modell som använder både diesel och el. Motorn är då driven av el och pannan är då driven av diesel. När du inte har el nära till hands är denna modell en perfekt lösning. Den kan själv suga upp vatten från till exempel en å, en brunn eller ett kärl där du har vatten, som ett släp eller en tank. Vi har alltså flera modeller att välja på, exempelvis också en på hjul, vilket bidrar till att du också lätt kan flytta på den. Den har låg ljudnivå och är även försedd med start och stopinpulser till motorn, som också gör att den är bekväm att använda.

En blogg som ofta skriver om liknande ämnen är friendsofhas.org