Byt till nikotinpåsar

För det första innehåller nikotinpåsar, eller nicotine pouches online som de även kallas, ingen tobak. För det andra är nikotinpåsar klassade som ett läkemedel och inte en njutningsprodukt som cigarretter och snus. Men nikotinpåsar innehåller det aktiva ämnet nikotin som tar hand om ditt abstinensbesvär.

Hur används nikotinpåsar?

Har du någon gång provat snusa? Då vet du redan hur nicotine pouches ska användas eftersom de används på samma vis som snus.

  • Lägg en nikotinpåse på tungan så att den fuktas lite.
  • För den sedan under läppen och lämna den där.
  • Det är rekommenderat att ta ut påsen efter max 30 minuter.
  • För mer nikotineffekt flyttar du runt påsen lite med tungan.

Vanligtvis används mellan 8 och 12 påsar per dag och ett dagsintag bör inte överstiga 24 påsar.

Fördelar med nikotinpåsar

Fördelarna är många men den främsta fördelen är att du slipper få i dig den skadliga tobaken. Plus att du alltid kan använda dig av en nikotinpåse. Oavsett om du sitter på kontoret, ett flygplan eller någon annan rökfri miljö.

Dessutom är det diskret att använda dig av en nikotinpåse. När påsen är rätt placerad märker väldigt få personer av den, plus att du inte stinker rök hela dagarna.

En annan fördel är att du själv kan bestämma hur mycket nikotin du vill åt för stunden. Eftersom du kan frigöra mer nikotin genom att flytta runt påsen lite kan du göra det precis när och var du vill.

Och glöm tobaksfläckade tänder som ser smutsigt, ohygieniskt och ofräscht ut. Då nikotinpåsar inte innehåller någon tobak finns det inget ämne som kan fläcka tänderna när du använder en påse. Vad innehåller då en nikotinpåse? Helt enkelt en bit cellulosa som är besprutad med nikotin. Vet du inte var du ska börja? Här är några populära produkter på marknaden:

Slipp den farliga tobaken

Att snusa eller röka skadar din hälsa på grund av tobaken produkterna innehåller. Och genom att byta till nikotinpåsar kan du enkelt och effektivt undvika den farliga tobaken som skadar din kropp på kort och lång sikt.

Med nikotinpåsar slipper du få i dig:

  • kolmonoxid
  • tjära
  • bly
  • ammoniak
  • kadmium

och tusentals andra skadliga substanser som alla finns i tobak.

Nackdelar med nikotinpåsar

Om du är ovan vid att snusa kan det från början kännas lite ovant och obehagligt att använda dig av nikotinpåsar. Dessutom kan det bli svårare att dricka och äta med en påse under läppen. Men detta kan du lätt undvika genom att ta ut påsen då du ska dricka och äta.

Men en av de största nackdelarna är att en nikotinpåse inte sysselsätter händerna. Och du som röker vet med dig att en stor del av beroendet och rutinen med att röka innebär att händerna sysselsätts.

Det finns många olika produkter du kan använda dig av för att få i dig din dagliga dos av nikotin. Om du inte tycker om nikotinpåsar kan du alltid testa nikotintuggummi eller nikotinplåster. Men ha i åtanke att alla dessa produkter bör användas för att bryta abstinensen och en dag bli fri från nikotinbehovet.

Har nikotinpåsar några biverkningar?

Egentligen finns det inga biverkningar med nikotinpåsar om du använder dem på rätt sätt. Det vill säga följer de medföljande instruktionerna. Om du däremot överskrider den rekommenderade dagliga dosen kan du uppleva dessa biverkningar:

  • Hjärtklappning
  • Illamående
  • Yrsel
  • Svettningar

Om du upplever någon av dessa biverkningar bör du genast ta ut nikotinpåsen och dricka ett stort glas vatten samt sätta dig ner en stund. Om symptomen inte går bort av sig själva inom en stund bör du uppsöka läkare. Men i de allra flesta fall handlar det endast om att ge kroppen en chans att varva ner och återhämta sig efter överdosen av nikotin.