Elektriska fordon en grön investering

Idag är det flesta kommuner och företag uppmanade att driva sina verksamheter i en grön linje. Det finns många sätt för hur du gör verksamheten mer miljövänlig och ett stort steg kan vara att använda elektriska arbetsbilar till parkarbeten. Parkfordon passar även till andra arbeten som på skolgårdar eller kyrkogårdar för att nämna ett par exempel.

Var du kan använda elektriska arbetsbilar

Det finns många olika varianter av elektriska arbetsfordon, därför får du tänka på vilket behovet är. Om du exempelvis behöver ett smidigt fordon med optimal lastförmåga så är en mindre elektrisk arbetsbil som exempelvis Goupil G4 ett bra alternativ. Det ett mindre arbetsfordon med många inbyggda finesser som bland annat lastflak med lämmar, verktygsskåp och tippflak.

Du kan använda den här typen av arbetsfordon till underhåll av bostadsområden, fotbollsplaner, skolområden och företagsmarker, bland mycket annat. Den här typen av arbeten kräver ofta många korta körningar med många start och stopp. Med ett elektriskt arbetsfordon blir de här korta turerna inte lika skadliga för miljön.

Fördelar med elektriska fordon

Det finns många fördelar med elektriska fordon och för dig som verksamhetsansvarig är kanske den viktigaste anledningen att Sveriges mindre elektriska arbetsfordon har cirka 60-70 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarigheten fossilbränsledrivna fordon.

Genom att använda elektriska arbetsbilar går det att ta verksamheten till en helt ny nivå, en grönare sådan. Miljön är viktig och i dagens samhälle är alla kommuner och företag uppmanade att verka för bevarandet av den.

Förutom en mer miljövänlig verksamhet finns även andra fördelar med elektriska fordon.

  • Elektriska motorer låter mindre än exempelvis en förbränningsmotor
  • Elektriska fordon håller alltid samma vridmoment, sparar energi vid start och stopp
  • Ett elektriskt fordon är billigt i drift, bränslekostnaden per mil är cirka 1-2 kronor

Utöver de här punkterna har elektriska parkfordon också andra fördelaktiga egenskaper som till exempel att de är väldigt hållbara och effektiva tack vare en hög verkningsgrad. Elektriska fordon håller alltid samma vridmoment för att spara energi vid start och stopp.